FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Perić predvodio polnoćku u mostarskoj katedrali

MOSTAR, 25. prosinca 2005. (Hina) - Biskup mostarsko-duvanjski msgr.Ratko Perić predvodio je svečanu misu polnoćku u mostarskoj katedralii u propovjedi pozvao vjernike da ponizna srca dočekaju Isusovorođenje.
MOSTAR, 25. prosinca 2005. (Hina) - Biskup mostarsko-duvanjski msgr. Ratko Perić predvodio je svečanu misu polnoćku u mostarskoj katedrali i u propovjedi pozvao vjernike da ponizna srca dočekaju Isusovo rođenje.

"Radujmo se Božiću. Radije će se Isus roditi u poniznome srcu, radije među siromašnima nego moćnicima svijeta", rekao je biskup Perić.

U svojoj je propovjedi kritizirao europski Ustav nazvavši ga 'smjesom namjerne pravne konfuzije' iz kojega su izbačeni kršćanski korijeni. Kritike je uputio i Haškom sudu istaknuvši kako donosi 'upitne osude'.

Biskup mostarsko-duvanjski pozvao je vjernike i da 'proslave radost života' ističući da Božić donosi budućnost.

U mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla, svečanu misu polnoćku predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Slavko Soldo.

U Međugorju je na tisuće mladih iz cijeloga svijeta, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, molitvom i mislima upućenim Bogu dočekalo Božić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙