FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan zadovoljan odvijanjem izbora u Iraku

NEW YORK, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan, zadovoljan je načinom na koji su se u četvrtakodvijali parlamentarni izbori u Iraku, i izrazio je nadu da će sviprihvatiti rezultate.
NEW YORK, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, zadovoljan je načinom na koji su se u četvrtak odvijali parlamentarni izbori u Iraku, i izrazio je nadu da će svi prihvatiti rezultate.

"Do sada se izbori dobro odvijaju", rekao je tijekom susreta s novinarima.

"Čini se da se nasilje malo smanjilo, a prema informacijama koje smo dobili, odaziv je prilično velik što nije nikakvo iznenađenje jer suniti po prvi puta imaju prilike potpuno sudjelovati", dodao je.

"Nadam se da ća nakon objave rezultata i isteka roka za žalbe, svi rezultate prihvatiti, te poštivati pravila i surađivati kako bi se što je prije moguće oformila nacionalna vlada", kazao je Annan.

Pripadnici svih iračkih zajednica su u četvrtak su glasovali za svoje predstavnike u parlamentu. Rezultati će biti poznati tek za dva tjedna, objavila je izborna komisija koja je već počela s prebrojavanjem glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙