FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brojne žrtve u novom valu nasilja u Iraku

BAGDAD, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Automobil bomba eksplodirao jeu ponedjeljak blizu dječje bolnice u zapadnom dijelu Bagdada usmrtivšitri i ranivši 20 iračkih civila, objavili su očevici.
BAGDAD, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Automobil bomba eksplodirao je u ponedjeljak blizu dječje bolnice u zapadnom dijelu Bagdada usmrtivši tri i ranivši 20 iračkih civila, objavili su očevici.

Zasad nema informacija je li je automobil dovezao bombaš samoubojica ili je bomba bila daljinski aktivirana.

U drugim incidentima u ponedjeljak sedam Iračana ubijeno je u sukobima pobunjenika i američkih vojnika u blizini Tikrita, 190 kilometara sjeverno od Bagdada, prenosi policija. Četvoro ljudi usmrtili su u Baladi Amerikanci dok su se približavali njihovoj kontrolnoj točki.

U gradu Bayjiu još tri civila ubili su napadači koje je policija uhitila. Južno od glavnog grada u pokušaju atentata teško je ozlijeđen zamjenik gradonačelnika Bagdada, a ubijena su trojica njegovih tjelohranitelja.

Policija i američke snage prenose kako su upucali vozača kamiona koji se pokušao zaletjeti u vojnu ophodnju u gradu Latifiya, 40 kilometara južno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙