FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Komarica čestitao Božić

BANJA LUKA, 23. prosinca 2005. (Hina) - Banjalučki biskup FranjoKomarica pročitao je u petak novinarima poslanicu u povodu katoličkogaBožića, i tom prilikom ponovio kako su za deset godina od potpisivanjaDaytonskoga sporazuma "ostvareni tek mali pomaci" u poštivanju iostvarivanju ljudskih prava u BiH, ali "ni izdaleka kako to piše uPovelji o ljudskim pravima".
BANJA LUKA, 23. prosinca 2005. (Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komarica pročitao je u petak novinarima poslanicu u povodu katoličkoga Božića, i tom prilikom ponovio kako su za deset godina od potpisivanja Daytonskoga sporazuma "ostvareni tek mali pomaci" u poštivanju i ostvarivanju ljudskih prava u BiH, ali "ni izdaleka kako to piše u Povelji o ljudskim pravima".

"I dalje imamo veliki broj obespravljenih, i tek blage pomake aktualne vlasti u osiguravanju povratka prognanih i uvjeta za njihovo integriranje", kazao je Komarica. On je podsjetio na nedavnu promemoriju predsjedniku RS Draganu Čaviću u kojoj od njega traži da javno pozove Hrvate da se vraćaju na svoju zemlju u, kako je kazao, "opustošenoj i praznoj Posavini".

Banjalučki biskup je u božićnoj poslanici čestitao ovaj blagdan "svima koji ga slave po novome ili starome kalendaru".

"Pozivam sve ljude da se odazovu na vlastiti preobražaj i preobražaj ovoga i izgradnju boljeg svijeta", poručio je biskup Komarica na tradicionalnom domjenku za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙