FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša zadovoljan dogovorom o financijskoj perspektivi Europske unije

LJUBLJANA,17. prosinca(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša pozdravioje dogovor Europske unije o financijskoj perspektivi za razdoblje2007-2013, ustvrdivši da će Slovenija iz zajedničkog proračuna u tomrazdoblju dobiti oko 2 milijarde eura.
LJUBLJANA,17. prosinca(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša pozdravio je dogovor Europske unije o financijskoj perspektivi za razdoblje 2007-2013, ustvrdivši da će Slovenija iz zajedničkog proračuna u tom razdoblju dobiti oko 2 milijarde eura.

"Zadovoljni smo dogovorom jer će pozicija Slovenije kao neto-primateljice sredstava biti još bolja", izjavio je Janša, prenose u subotu slovenski mediji. Slovenski premijer ocijenio je uz to da je sada više izgleda da Slovenija s Bruxellesom dogovori podjelu države u dvije kohezijske regije, što će omogućiti da Ljubljana i dalje prima sredstva za jačanje europske kohezije iako prelazi 75 posto prosječnog europskog dohotka.

Opozicije je u prvim reakcijama izrazila nezadovoljstvo taktikom Janšine vlade prema Bruxellesu, ističući da je u zadnjim pregovorima na osnovi svog punopravnog članstva mogla postići i bolje rješenje.

"Janšina je vlada dala suglasnost da britanski prijedlog prerano, pa je dobila manje nego što je mogla. Pokazalo se da naša vlada ne poznaje u dovoljnoj mjeri prilike u Europskoj uniji, te da joj nedostaje političkog instinkta i potrebnog znanja. Nadam se da će u budućnosti izvući potrebne lekcije iz toga", rekao je komentirajući proračunski položaj Slovenije u srednjeročnom europskom financijskom dokumentu Jelko Kacin, predsjednik liberalnih demokrata (LDS) koji su najveća oporbena stranka u parlamentu. Kacin je inače i član Europskog parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙