FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Večernje novosti": Mladić lociran, izručenje Haškom sudu do kraja godine

BEOGRAD,13. prosinca(Hina) - Haški optuženik Ratko Mladić je lociran ibit će uhićen i izručen Haškom sudu do kraja godine, tvrde beogradske"Večernje novosti" od utorka, pozivajući se na neimenovani izvor izvrha vlasti u Srbiji.
BEOGRAD,13. prosinca(Hina) - Haški optuženik Ratko Mladić je lociran i bit će uhićen i izručen Haškom sudu do kraja godine, tvrde beogradske "Večernje novosti" od utorka, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha vlasti u Srbiji.

"Izvori lista tvrde da je general (Mladić) već lociran i da su uhićenje Ante Gotovine i predaja dosjea koji nedostaju samo prethodnica onome što će se događati narednih dana", kaže se u tekstu.

Aleksandar Simić, savjetnik srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, izjavio je za "Večernje novosti" da se nada da će Srbija i državna zajednica SCG "imati ravnopravan tretman kao i druge zemlje, pa i Hrvatska", podsjećajući da je glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte još u listopadu - mjesecima prije uhićenja Gotovine - pozitivno ocijenila suradnju Hrvatske s Haaškim sudom, te da niti Srbija neće trpjeti sankcije "ako dođe do pomicanja postavljenih rokova".

Savjetnik srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, Jovan Simić, za isti list kaže da se Vlada Srbije "konačno ozbiljno posvetila uhićenju Ratka Mladića aktivnijom provjerom njegovih eventualnih jataka, ali da Srbija nema resurse za uhićenje Mladića, te joj treba pomoć službi iz regije". Simić dodaje da "nije logično da se s uhićenjem Mladića čekalo dok u Haagu ne bude Gotovina, pošto bi za Srbiju bilo mnogo bolje da je svoje obveze ranije ispunila i bila bliže Europi"

"Ne znači da sam u pravu, ali nemamo kredita da se igramo s vremenom. Hrvatskoj čestitke, jer su riješili veliki problem s međunarodnom zajednicom i okrenuli novi list", kazao je Simić za "Večernje novosti".

Glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte prošloga je tjedna upozorila vlasti u Beogradu da imaju "još tjedan dana" za uhićenje odbjeglog Mladića, do 15. prosinca, kad će ona podnijeti izvještaj o suradnji zemlje s Haškim sudom Vijeću sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙