FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marović: Beograd sve čini da riješi pitanje Mladića

BEČ, 24. studenog 2005. (Hina/dpa) - Beograd sve čini kako bi seriješilo pitanje odbjeglog osumnjičenika za ratne zločine RatkaMladića, izjavio je u četvrtak u Beču predsjednik SCG SvetozarMarović.
BEČ, 24. studenog 2005. (Hina/dpa) - Beograd sve čini kako bi se riješilo pitanje odbjeglog osumnjičenika za ratne zločine Ratka Mladića, izjavio je u četvrtak u Beču predsjednik SCG Svetozar Marović.

"Kako se netko postavlja prema pitanju ratnih zločinaca civilizacijsko je pitanje", kazao je Marović na konferenciji za novinare bez daljnjeg objašnjenja.

Nakon razgovora sa svojim austrijskim kolegom Heinzom Fischerom, Marović je kazao da problem s Mladićem nije lako rješiv, čak i uz obavještajnu pomoć.

Marović je pozvao NATO da od pitanja bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba ne napravi kamen spoticanja za težnje Beograda da se pridruži programu Partnerstvo za mir.

Glede činjenice da Austrija 1. siječnja preuzima predsjedanje EU-om, Marović je kazao da se SCG kreće u smjeru Europske unije.

Beograd, kazao je Marović, na Austriju gleda ne samo kao na prijateljsku zemlju već i kao na most između istoka i zapada. Također je kazao da Austrija pokazuje zanimanje za rješavanje pitanja Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙