FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hand: uhićenje Gotovine poruka da će pravda pobijediti

WASHINGTON,15. prosinca(Hina) - Najvažnija poruka uhićenja odbjeglogoptuženika Ante Gotovine je da će pravda pobijediti, a SjedinjeneDržave smatraju da je time uklonjena velika prepreka za integriranjeHrvatske u euroatlantske institucije, izjavio je u četvrtak za GlasAmerike Bob Hand, savjetnik Vijeća američkog Kongresa za sigurnost isuradnju u Europi.
WASHINGTON,15. prosinca(Hina) - Najvažnija poruka uhićenja odbjeglog optuženika Ante Gotovine je da će pravda pobijediti, a Sjedinjene Države smatraju da je time uklonjena velika prepreka za integriranje Hrvatske u euroatlantske institucije, izjavio je u četvrtak za Glas Amerike Bob Hand, savjetnik Vijeća američkog Kongresa za sigurnost i suradnju u Europi.

"Poznato mi je da su članovi Bushove administracije i Kongresa zadovoljni ovakvim razvojem situacije jer Hrvatska sada može krenuti naprijed u svojim integracijskim naporima", rekao je Hand.

On je kazao kako unatoč tome što se neki u Hrvatskoj protive uhićenju Ante Gotovine i izražavaju neslaganje suradnjom hrvatske Vlade u tom pitanju ima dojam "da hrvatske vlasti znaju kako je to ispravan potez koji je trebalo učiniti dosta ranije".

Hand drži kako je hrvatska Vlada definitivno shvatila da je ovaj slučaj zapreka njenim integracijskim naporima kad je Europska unija ranije ove godine odlučila odgoditi početak pristupnih pregovora s Hrvatskom.

Hand je pohvalio politiku Sanaderove vlade.

"Vjerujem da hrvatsko političko čelništvo ima mudrosti i mogućnosti da iskoristi svoju čelnu ulogu i pokuša pokazati hrvatskim građanima da je hvatanje Gotovine bilo ispravan potez", rekao je on.

Zastupnički dom američkog Kongresa u srijedu je donio rezoluciju kojom preporuča da se Hrvatska što prije primi u NATO.

"Premda je rezolucija samo mišljenje Zastupničkog doma ona ipak predstavlja politički signal da je proširenje NATO saveza još uvijek u interesu Sjedinjenih Država i da bi Hrvatska bila dobar dodatak savezu kad ispuni uvjete za članstvo", ocijenio je Hand.

Dodao je kako je uhićenjem Gotovine "uklonjena velika zapreka da se krene naprijed".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙