FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra istječe rok za obvezujuće ponude za privatizaciju Jadroplova

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Rok za dostavu obvezujućih ponudaza kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplov Hrvatskomfondu za privatizaciju (HFP) istječe sutra u podne, a očekuje se da odtri ponuđača koja su dostavili neobvezujuće ponude, jedan, i tonjemački "Peter Doehle" možda neće dostaviti i obvezujuću ponudu.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Rok za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplov Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) istječe sutra u podne, a očekuje se da od tri ponuđača koja su dostavili neobvezujuće ponude, jedan, i to njemački "Peter Doehle" možda neće dostaviti i obvezujuću ponudu.

Kako se neslužbeno doznaje, ta je tvrtka HFP već ranije obavijestila da nije zainteresirana niti za provođenje due dilligence nad poslovanjem Jadroplova, iako to ne isključuje mogućnost da "Peter Doehle" ipak preda obvezujuću ponudu.

Uz njemačku kompaniju za Jadroplov su sredinom kolovoza ove godine svoje neobvezujuće ponude predali Fiama Holdings S.A. iz Liberije te zadarska Tankerska plovidba.

Detalji neobvezujućih ponuda nisu u potpunosti objavljeni, izuzev podatka da su sva tri ponuditelja ponudila višu cijenu od početno traženih 231,5 milijuna kuna, kao i odgovarajuća bankovna jamstva i jamstva za druge dijelove ponude.

Svi su naznačili i da planiraju upravne i tehničke aktivnosti Jadroplova zadržati u Splitu, kao i 52 stalno zaposlena, te postojeću hrvatsku posadu na brodovima u idućih pet godina.

Tankerska plovidba je navela da imaju 'dovoljno snage i imovine' za podmirenje svih obveza Jadroplova te za kupnju tri nova plovila u idućih pet godina, slijedom čega bi zaposlili i 132 nova radnika.

Liberijska tvrtka Fiama Holdings, iza koje stoji grčki brodovlasnik Villy Panayotides, lani je, kako se čulo na otvaranju neobvezujućih ponuda, na Burzi kupila 15,5 posto dionica Jadroplova, a osim navedenog u idućih pet godina planira i zapošljavanje novih 18 ljudi.

U ponudi njemačke tvrtke "Peter Doehle" stajalo je kako se planira zapošljavanje novih 135 pomoraca te u pet godina pojačavanje flote s novih pet brodova.

Od 2002. do danas za privatizaciju Jadroplova provedena su dva neuspjela natječaja, a ove godine temeljem odluke hrvatske Vlade za tu se tvrtku primijenio natječaj u dvije faze, prikupljanjem neobvezujućih i obvezujućih ponuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙