FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udjeli u 55 društava na javnim dražbama u prosincu

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Udjeli u 55 društava na javnimdražbama u prosincu
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Udjeli u 55 društava na javnim dražbama u prosincu

HINA - Financijski servis

Sredinom prosinca, odnosno 13. i 15. prosinca na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi održat će se javne dražbe za prodaju dionica 55 društava iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) te Hrvatskih cesta.

Kako stoji u danas objavljenom pozivu HFP-a, na Zagrebačkoj burzi će 15. prosinca na prodaju biti ponuđeni manjinski udjeli u 10 društava, a najvrjedniji paket čini 17.265 ili 4,46 posto dionica tvrtke Rijekatekstil - Domus, čija početna cijena iznosi 1,72 milijuna kuna.

Istog će se dana moći kupiti i 8,92 posto dionica tvrtke Galeb Jonathan iz Povlje, 3,34 postotni udio u Istarskoj autocesti d.d. iz Pule te 1,40 posto dionica Istarske tvornice vapna iz Raše. Također, na prodaju su ponuđeni i udjeli manji od 1 posto u tvrtkama Borik, Brodospas, Inker, Nauta Lamjana, RIZ-odašiljači, Veterinarska stanica Novska.

Na Varaždinskoj će se burzi pak 13. i 15. prosinca prodavati udjeli u 45 društava. Najveći udio na toj dražbi biti će 44,06 postotni udio u tvrtki Astra poslovni inženjering iz Zagreba, koji je ponuđen po početnoj cijeni od 54,11 tisuća kuna.

Među društvima čije će se dionice prodavati na toj dražbi su i primjerice Croatia bus, Geofizika, Luka Zadar, MTČ tvornica rublja, Slavonijatekstil i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙