FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: udjeli u 55 društava na javnim dražbama u prosincu

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Sredinom prosinca, odnosno 13. i 15.prosinca na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi održat će se javne dražbeza prodaju dionica 55 društava iz portfelja Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP), Državne agencije za osiguranje štednih uloga isanaciju banaka (DAB) te Hrvatskih cesta.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Sredinom prosinca, odnosno 13. i 15. prosinca na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi održat će se javne dražbe za prodaju dionica 55 društava iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) te Hrvatskih cesta.

Kako stoji u danas objavljenom pozivu HFP-a, na Zagrebačkoj burzi će 15. prosinca na prodaju biti ponuđeni manjinski udjeli u 10 društava, a najvrjedniji paket čini 17.265 ili 4,46 posto dionica tvrtke Rijekatekstil - Domus, čija početna cijena iznosi 1,72 milijuna kuna.

Istog će se dana moći kupiti i 8,92 posto dionica tvrtke Galeb Jonathan iz Povlje, 3,34 postotni udio u Istarskoj autocesti d.d. iz Pule te 1,40 posto dionica Istarske tvornice vapna iz Raše. Također, na prodaju su ponuđeni i udjeli manji od 1 posto u tvrtkama Borik, Brodospas, Inker, Nauta Lamjana, RIZ-odašiljači, Veterinarska stanica Novska.

Na Varaždinskoj će se burzi pak 13. i 15. prosinca prodavati udjeli u 45 društava. Najveći udio na toj dražbi biti će 44,06 postotni udio u tvrtki Astra poslovni inženjering iz Zagreba, koji je ponuđen po početnoj cijeni od 54,11 tisuća kuna.

Među društvima čije će se dionice prodavati na toj dražbi su i primjerice Croatia bus, Geofizika, Luka Zadar, MTČ tvornica rublja, Slavonijatekstil i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙