FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na javnoj dražbi prodano četiri paketa dionica

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Na javnoj dražbi prodano četiripaketa dionica
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Na javnoj dražbi prodano četiri paketa dionica

HINA - Financijski servis

Na današnjoj javnoj dražbi za prodaju dionica društava iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) održanoj na Zagrebačkoj burzi prodani su manjinski udjeli u četiri društva, a ostvaren je ukupan promet od 715,16 tisuća kuna, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Za ponuđena dva paketa od ukupno 378 dionica tvrtke Istarska autocesta iz Pule bilo je više zainteresiranih brokera pa je otvoreno dražbovno nadmetanje, tijekom kojeg je početna cijena tih dionica s 206,4 tisuće kuna narasla na 495.360 kuna ili za čak 140 posto.

Udio od 1,4 posto temeljnog kapitala Istarske tvornice vapna iz Raše je pak prodan za 211,2 tisuće kuna, dok su 52 dionice zaprešićkog Inkera prodane za 5.200 kuna.

Na ovo je dražbi prodan još i paket od 0,41 posto temeljnog kapitala Veterinarske stanice Novska, i to po cijeni od 3.400 kuna.

Bez kupca je danas tako ostalo šest vlasničkih paketa iz portfelja HFP-a, i to tvrtki Rijekatekstil - Domus, Galeb Jonathan iz Povlje, Borik, Brodospas, Nauta Lamjana te RIZ-odašiljači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙