FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MTČ kupuje dionice Čateksa

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvornica čarapa MTČ iz Čakovcaobjavila je Ponudu za preuzimanje čakovečke tvrtke Čateks u kojoj ima33,70 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 34,74 posto glasovaod ukupnog broja glasova koje daju dionice s pravom glasa.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvornica čarapa MTČ iz Čakovca objavila je Ponudu za preuzimanje čakovečke tvrtke Čateks u kojoj ima 33,70 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 34,74 posto glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice s pravom glasa.

MTČ se Ponudom koja je objavljena danas u dnevnom tisku obvezuje otkupiti sve redovne dionice s pravom glasa pri čemu će za svaku otplaćenu dionicu platiti 85,56 kuna.

Za svaku pak neotplaćenu dionicu platit će isti iznos umanjen za iznos prijevremene jednokartne otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Rok važenja Ponude je 30 dana od njene objave u Narodnim novinama i dnevnom tisku. MTČ se u Ponudi obvezuje da će nastaviti razvijati Čateksovu djelatnost kroz obnovu, proširenje postojećih kapacitete te povećanje razine usluga. Cilj im je proširiti Čateksov asortiman i uvesti europske standarde u poslovanju.

Temeljni kapital Čateksa iznosi 73,86 milijuna kuna i podijeljen je na 241.201 dionicu, nominalne vrijednosti 300 kuna svaka.

(Hina) xtam/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙