FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ne odustaje od libanonskog otmičara

WASHINGTON,21. prosinca 2005.(Hina) - Sjedinjene Države su u srijeduobećale kako će doći do libanonskog otmičara Mohameda Alija Hamadijakoji je nakon 19 godina pušten iz njemačkog zatvora i suditi mu uSAD-u.
WASHINGTON,21. prosinca 2005.(Hina) - Sjedinjene Države su u srijedu obećale kako će doći do libanonskog otmičara Mohameda Alija Hamadija koji je nakon 19 godina pušten iz njemačkog zatvora i suditi mu u SAD-u.

"Bez obzira koliko dugo to trajalo, mi ćemo ga uhvatiti i privesti pravdi u Sjedinjenim Državama za ono što je učinio", rekao je novinarima glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Hamadi je u prošli četvrtak u Njemačkoj oslobođen nakon što je odslužio 19 godina kazne doživotnog zatvora na koju je osuđen zbog otmice zrakoplova i ubojstva američkog mornara tijekom otmice zrakoplova na letu Trans World Airlines iz Atene za Rim 1985. Otmicu je organizirala militantna skupina Hezbollah.

McCormack je rekao kako je američka administracija razočarana odlukom Njemačke da oslobodi Hamadija koji je pušten iz zatvora nakon što je komisija za pomilovanja zaključila da ga se može pomilovati.

Nakon što je Hamadi uhićen u Frankfurtu 1987. Sjedinjene Države su zatražile njegovo izručenje, ali je Njemačka, zabrinuta sudbinom dvojice svojih poslovnih ljudi tada otetih u Libanonu i mogućnošću da u SAD-u bude osuđen na smrt, odbila taj zahtjev nego mu je sama sudila.

Pretpostavlja se da se Hamadi nalazi u Libanonu i Sjedinjene Države pregovaraju s libanonskim vlastima o njegovom izručenju. Nepostojanje sporazuma o izručenju između SAD-a i Libanona moglo bi otežati taj proces, rekao je McCormack.

Hamadi je u SAD-u i dalje pod optužbom u vezi s otmicom i ukoliko bi mu se sudilo pred američkim sudom mogao bi biti osuđen na smrtnu kaznu za ubojstvo pripadnika američkih oružanih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙