FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: koncentracijski logori 20. stoljeća "neizbrisiva sramota"

RIM, 30. studenog 2005. (Hina/AR) - Deportacija Židova na Babilonskuravan prije Krista gotovo je simbolički najavila koncentracijskelogora 20. stoljeća, što je "neizbrisiva sramota" u povijestičovječanstva, kazao je u srijedu na općoj audijenciji papa BenediktXVI.
RIM, 30. studenog 2005. (Hina/AR) - Deportacija Židova na Babilonsku ravan prije Krista gotovo je simbolički najavila koncentracijske logora 20. stoljeća, što je "neizbrisiva sramota" u povijesti čovječanstva, kazao je u srijedu na općoj audijenciji papa Benedikt XVI.

Deportiranje Židova u prošlom stoljeću bila je "zloglasna operacija smrti koja je ostala kao neizbrisiva sramota u povijesti čovječanstva", rekao je Sveti Otac u Vatikanu.

Papa se spomenuo Holokausta komentirajući 136. psalam Biblije o tragediji židovskog naroda u doba uništenja Jeruzalema 586. godine prije Krista. Židovi su tada postali robovi Babilonaca, a Babilonska ravan mjesto njihove deportacije.

Ta pojava je gotovo simbolički najavila "logore za masovno ubijanje u kojima je židovski narod, u stoljeću koji smo upravo ostavili za leđima, bio poslan u zloglasnu operaciju smrti", rekao je Papa.

Rođenjem Nijemac, papa Benedikt XVI. među prioritete svog pontifikata stavio je odnos katolika i židova. Sastao se sa židovskim čelnicima i posjetio sinagogu u Koelnu za svog pastoralnog pohoda Njemačkoj u travnju, a iduće godine planira se Papin posjet Izraelu na poziv izraelskog predsjednika Moshea Katsava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙