FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa i Italija o dijalogu s islamom

RIM, 1. prosinca 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. izjavio je učetvrtak da muslimani i kršćani koji žive zajedno razgovarajući činedobro za mir u svijetu, a istodobno je objavljeno da je u Italijiosnovano Islamsko vijeće, savjetodavno tijelo pri Ministarstvuunutarnjih poslova.
RIM, 1. prosinca 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. izjavio je u četvrtak da muslimani i kršćani koji žive zajedno razgovarajući čine dobro za mir u svijetu, a istodobno je objavljeno da je u Italiji osnovano Islamsko vijeće, savjetodavno tijelo pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

Papa se zauzeo za suživot i dijalog kršćana i muslimana primajući vjerodajnice novog veleposlanika Alžira pri Svetoj Stolici Idrissa Jazairya.

Italija je osnovala pri Ministarstvu unutarnjih poslova Islamsko vijeće, savjetodavno tijelo islamskih predstavnika u zemlji s namjerom da potiče njihovo bolje uključivanje u društveni život.

Dva mjeseca nakon što je donesen zakon o osnivanju i nekoliko mjeseci prije završetka mandata sadašnjeg parlamenta i vlade, ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu objavio je imena 16 članova Islamskog vijeća. Zadaća je članova tog savjetodavnog tijela iznositi mišljenja i konkretne prijedloge za rješenje problema integriranja muslimanske zajednice u nacionalno društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙