FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena prva polnoćka Benedikta XVI.

RIM, 15. prosinca 2005. (Hina) - Ured za tisak Svete Stolice objavio jeu četvrtak kalendar liturgijskih obreda koje će predvoditi papaBenedikt XVI., u kojemu stoji da će Papa predvoditi svečanu misu naBadnju noć u Bazilici svetog Petra u Rimu, što će biti i prva polnoćkanovoga Pape.
RIM, 15. prosinca 2005. (Hina) - Ured za tisak Svete Stolice objavio je u četvrtak kalendar liturgijskih obreda koje će predvoditi papa Benedikt XVI., u kojemu stoji da će Papa predvoditi svečanu misu na Badnju noć u Bazilici svetog Petra u Rimu, što će biti i prva polnoćka novoga Pape.

Drugog dana Benedikt XVI. će u 12 sati sa središnje lože na Bazilici svetog Petra uputiti svoju božićnu poruku i blagoslov Urbi et Orbi, gradu i svijetu. Benedikt XVI. se na toj loži pojavio kada je bio izabran za poglavara Katoličke crkve i na Božić će s nje udijeliti blagoslov.

Na kraju godine, 31. prosinca, Papa će predvoditi večernju misu kada će se po tradiciji izvesti Te Deum, a 1. siječnja 2006. u Bazilici svetog Petra koncelebrirat će svečanost u povodu 39. godišnjice Svjetskog dana mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙