FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Otkriveno spomen-obilježje biskupu J.J. Strossmayeru

OSIJEK, 10. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu 100. obljetnice DružbeBraće hrvatskoga zmaja te 190. obljetnice rođenja i 100. godišnjicesmrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera, danas su članovi Zmajskogstola u Osijeku otkrili spomen-obilježje biskupu Strossmayeru.
OSIJEK, 10. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu 100. obljetnice Družbe Braće hrvatskoga zmaja te 190. obljetnice rođenja i 100. godišnjice smrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera, danas su članovi Zmajskog stola u Osijeku otkrili spomen-obilježje biskupu Strossmayeru.

Spomen-obilježje je na mjestu budućeg rondela velikana osječke Treće gimnazije, gdje će biti postavljena i spomen-obilježja nobelovcima Lavoslavu Ružički i Vladimiru Prelogu, koji su, kao i biskup Strossmayer, pohađali tu gimnaziju.

Spomen-obilježje biskupu Strossmayeru otkrili su Veliki meštar Družbe Braće hrvatskoga zmaja Matija Salaj i Zmaj starovukovarski i pročelnik Zmajskog stola u Osijeku Antun Tucak.

Spomen-obilježje biskupu Strossmayeru s njegovim poprsjem s postoljem je visoko 2,30 metara, a autor je osječki akademski kipar Marijan Sušac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙