FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U povodu šeste obljetnice smrtiprvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana danas je u crkvi sv. Markaodržana misa zadušnica koju je predvodio vojni biskup JurajJezerinac.
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U povodu šeste obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana danas je u crkvi sv. Marka održana misa zadušnica koju je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac.

"Svaka smrt pa tako i smrt pokojnog predsjednika Franje Tuđmana ima svoju poruku", rekao je biskup Jezerinac. On je iza sebe ostavio svoje djelo ostvareno geslom: sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što, dodao je.

Čitajući Evanđelje o Ivanu Krstitelju Jezerinac je njegovu sudbinu usporedio sa sudbinom Franje Tuđmana čija je "pustinja" bila zatvor gdje se pripremao za ostvarenje devetstoljetnog sna i kojemu su također neki okrenuli leđa jer se nije uključio u njihove planove.

Domovinskom ratu i ulozi Franje Tuđmana još uvijek se ne pristupa smireno i objektivno, već ih se nastoji ocrniti a ljude posvaditi i izazvati u narodu novi razdor, ustvrdio je Jezerinac.

U propovijedi biskup Jezerinac pozvao je vjernike na vlastito promišljanje, ispit savjesti i duhovnu obnovu, za što je došašće u kojem smo sada najprikladnije vrijeme.

Ocijenio je da na to "još više potiče pojava tzv. nove kulture koju podupiru određene snage u svijetu, a koje idu za rušenjem ljudskih i kršćanskih vrijednosti".

Spominjemo se danas, šeste godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, spominjemo se ne samo osobe koja je ostavila neizbrisivi pečat u povijesti hrvatskog naroda nego i svih hrvatskih branitelja koji su se žrtvovali za Hrvatsku, rekao je biskup Jezerinac.

Uz brojne štovatelje prvog hrvatskog predsjednika na misi zadušnici bili su i članovi hrvatske vlade na čelu s premijerom Ivom Sanaderom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙