FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poruka suosjećanja pape Benedikta XVI. nadbiskupu Devčiću

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. uputio je prekokardinala Angela Sodana, državnog tajnika poruku suosjećanja riječkomnadbiskupu i metropolitu mons. Ivanu Devčiću u povodu smrti nadbiskupau miru Josipa Pavlišića.
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. uputio je preko kardinala Angela Sodana, državnog tajnika poruku suosjećanja riječkom nadbiskupu i metropolitu mons. Ivanu Devčiću u povodu smrti nadbiskupa u miru Josipa Pavlišića.

"Preuzvišeni gospodine mons. Ivane Devčiću, nadbiskupe riječki,

Upoznat s viješću o prelasku u vječni život umirovljenog riječko-senjskog nadbiskupa i metropolita, mons. Josipa Pavlišića, Sveti Otac očituje svoje živo suosjećanje u žalosti, koja je pogodila Vašu nadbiskupiju, te istodobno svraća pozornost na nesebično svećeničko i biskupsko svjedočanstvo, koje je pokojnik za sobom ostavio, i na njegovu uzornu revnost u svakodnevnoj neumornoj službi narodu Božjem, koji mu je bio povjeren u posebno teškim vremenima", navodi se u poruci Svetog Oca koju je uputio preko kardinala Sodana.

Apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano također je uputio izraze iskrenog suosjećanja riječkom nadbiskupu mons. Devčiću, svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima riječke nadbiskupije, te obitelji nadbiskupa Pavlišića.

Mons. Josip Pavlišić (1914.), riječko-senjski nadbiskup u miru, poznat kao pučki svećenik i biskup, omiljen u narodu i svećenstvu, preminuo je 9. prosinca u Rijeci.

Nadbiskup Pavlišić bit će pokopan danas u riječkoj katedrali sv. Vida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙