FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić posvetio obnovljeni oltar crkve u Sv. Petru Orehovcu

KRIŽEVCI, 27. studenog 2005. (Hina) - Novi oltar u župnoj crkvi upotkalničkome mjestu Svetom Petru Orehovcu posvetio je danas, na prvunedjelju došašća, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.
KRIŽEVCI, 27. studenog 2005. (Hina) - Novi oltar u župnoj crkvi u potkalničkome mjestu Svetom Petru Orehovcu posvetio je danas, na prvu nedjelju došašća, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Nakon pada zvonika i dijela crkve prije četiri godine, oltar je obnovljen zahvaljujući pomoći mještana, Kaptola, Ministarstva kulture i likovnim umjetnicima koji su darovali svoje slike za aukcije u korist obnove.

Predvodeći koncelebriranu svetu misu sa svećenicima potkalničkoga kraja, kardinal Bozanić pozvao je vjernike da se ove - prve nedjelje došašća u duši počnu pripremati za Boga i za Božić, da im život svakim danom bude sve više u skladu s Božjim zapovijedima.

"Bog nas poziva da živimo svjesni da nismo sami i da je on temeljna sigurnost i temeljni razlog našega života. Nažalost, to često zaboravljamo i ponašamo se kao da nam je Bog daleko", poručio je kardinal Bozanić s današnjega euharistijskog slavlja u Svetom Petru Orehovcu na kojem su, uz mnogobrojne vjernike, bili i koprivničko-križevački župan Josip Friščić te čelnici Križevaca i okolnih općina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙