FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Energo" o uzroku eksplozije plina u Rijeci

RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Riječko komunalno poduzeće zadistribuciju plina "Energo" danas je priopćilo da je tvrtka UNITEH,osumnjičena za izazivanje eksplozije plina 22. studenoga u naseljuKantridi, na vlastitu odgovornost pustila plin u zgradi i nenamjernoizazvala eksploziju.
RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Riječko komunalno poduzeće za distribuciju plina "Energo" danas je priopćilo da je tvrtka UNITEH, osumnjičena za izazivanje eksplozije plina 22. studenoga u naselju Kantridi, na vlastitu odgovornost pustila plin u zgradi i nenamjerno izazvala eksploziju.

"Energo" tvrdi da se, po proceduri, prije nego se u instalacije u zgradama umjesto gradskog uvede miješani plin, a to je u tijeku u Rijeci, obavlja tlačno ispitivanje instalacija. Tim je postupkom u zgradi u Labinskoj 31. listopada utvrđeno da plin istječe na kućnoj vertikali pa je zgrada isključena iz plinske mreže i o tome su obaviješteni povjerenik i upravitelj zgrade.

Stanari su odabrali da popravak obavi tvrtka UNITEH vlasnika Danijela Pavića, za kojeg "Energo" kaže da je stekao licenciju za rad na plinskim instalacijama. Riječka komunalna tvrtka navodi da do sada nije bilo pritužaba na rad UNITEH-a.

"Energo" u priopćenju navodi da je ta obrtnička tvrtka nenamjerno izazvala eksploziju jer se nije držala osnovnih postupaka prijave i izvođenja radova na plinskim instalacijama.

"Energo" ističe da je zbog velike potrebe za priključenjima na plinsku mrežu u Rijeci potrebno još obrtnika i poduzeća koja se bave plinom. Kako u školskom sustavu nema obrazovnih programa za takva zanimanja, riječko komunalno poduzeće već dvije godine provodi prekvalifikacije za zanimanje plinoinstalater te organizira seminare o montaži i servisiranju plinskih uređaja.

Građane upozorava da sami ne obavljaju nikakve preinake na kućnim plinskim instalacijama te da prijavljuju takve pokušaje. Podsjeća ih da su kućne plinske instalacije njihovo vlasništvo kao i krov, pročelja, stubišta i dimnjaci te da je sve kvarove na njima potrebno odmah uklanjati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙