FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Dejanović: moj opoziv nije nikakav problem

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović izjavila je danas da njezinopoziv s te dužnosti, što je zatražio Sindikat trgovine Hrvatske,"nije nikakav problem", ako se tako izjasne nadležna sindikalnatijela.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović izjavila je danas da njezin opoziv s te dužnosti, što je zatražio Sindikat trgovine Hrvatske, "nije nikakav problem", ako se tako izjasne nadležna sindikalna tijela.

"Ako su problem SSSH funkcije Vesne Dejanović i glavnog tajnika Željka Klausa, onda Savez nema problema", rekla je Dejanović na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu jučerašnjeg zahtjeva Sindikata trgovine za opozivom predsjednice i organiziranjem kongresa SSSH do lipnja iduće godine.

Dosad nitko iz udruženih sindikata nije na sjednicama Predsjedništva i Vijeća SSSH dovodio u pitanje funkcije predsjednice i tajnika, istaknula je Dejanović napomenuvši da je već nudila mandat na raspolaganje, ali ga Predsjedništvo SSSH nije htjelo dovoditi u pitanje.

Sukob u najvećoj sindikalnoj središnjici izbio je zbog javnih istupa Vesne Dejanović kojima se, nasuprot Sindikatu trgovine, usprotivila zabrani rada nedjeljom.

Dejanović tvrdi da je samo iznosila stajališta Predsjedništva i Vijeća SSSH, no predsjednica Sindikata trgovine Ana Knežević ocjenjuje njezine istupe "nedopustivim, antisindikalnim i nesolidarnim", pogotovo jer se zabrani rada nedjeljom usprotivila u trenutku kada je Sindikat trgovine, nakon 11 godina borbe, došao do praga rješenja - donošenja posebnog zakona.

"Ako nas SSSH više neće podržavati, kao prethodnih godina, onda nas ne treba ni javno osporavati", kazala je Knežević novinarima nakon konferencije Vesne Dejanović.

Sindikat trgovine zatražio je opoziv predsjednice i održavanje novog kongresa SSSH u roku šest mjeseci na jučerašnjoj sjednici Republičkog odbora, na kojoj su mnogi povjerenici, revoltirani ponašanjem Vesne Dejanović, tražili istupanje iz SSSH, napomenula je Ana Knežević.

Ipak, na kraju su odlučili pričekati dok se o tim zahtjevima ne očituju najviša tijela središnjice, a u slučaju odbijanja odluku o istupanju morat će donijeti na izvanrednoj skupštini.

Predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivan Tomac, koji podupire Vesnu Dejanović, ustvrdio je da se Predsjedništvo SSSH očitovalo o problemu rada nedjeljom izrazivši solidarnost s trgovcima, ali je upozorilo da se taj problem ne može riješiti samo za jednu djelatnost.

U pozadini cijelog sukoba je neslaganje Vesne Dejanović i Ane Knežević, smatra Tomac, iako je Ana Knežević odbacila tu ocjenu ustvrdivši da nije u osobnom sukobu s predsjednicom SSSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙