FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat trgovine traži opoziv predsjednice SSSH-a

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske zatražioje danas opoziv Vesne Dejanović s mjesta predsjednice Savezasamostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i sazivanje kongresa SSSH dolipnja iduće godine, inače će istupiti iz SSSH-a.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske zatražio je danas opoziv Vesne Dejanović s mjesta predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i sazivanje kongresa SSSH do lipnja iduće godine, inače će istupiti iz SSSH-a.

Sindikat trgovine prvenstveno je nezadovoljan javnim istupima predsjednice najveće hrvatske sindikalne središnjice u vezi rada trgovina nedjeljom u kojima se, nasuprot zahtjevima Sindikata trgovine, usprotivila zabrani rada nedjeljom.

Predsjednica Sindikata trgovine Ana Knežević u priopćenju ocjenjuje djelovanje Vesna Dejanović kao "nedopustivo, antisindikalno i nesolidarno", pogotovo jer se zabrani rada nedjeljom usprotivila u trenutku kada je Sindikat trgovine, nakon 11 godina borbe, došao do praga rješenja - donošenja posebnog zakona.

Sindikat trgovine zbog toga je donio odluku o pokretanju postupka opoziva Vesne Dejanović te predlaže da se novi kongres SSSH održi najkasnije do kraja lipnja 2006.

Kongres bi trebalo sazvati jer nisu stvoreni uvjeti za djelovanje Vijeća SSSH-a, budući da Vijeće nije raspravljalo i zauzelo stajališta o Zakonu o mirnom okupljanju, doprinosu solidarnosti, javnoj objavi o pristupanju EU, proračunu, pretpristupnom ekonomskom programu, izmjeni Zakona o državnom inspektoratu, zdravstvenoj reformi i financiranju SSSH.

U slučaju nesazivanja ili neodržavanja kongresa u zatraženom roku, Sindikat trgovine pridržava pravo pokretanja postupka o istupanju iz SSSH.

Predsjednica SSSH najavila je odgovor Ani Knežević na sutrašnjoj konferenciji za novinare koja će biti održana u Radničkom domu.

Vesna Dejanović došla je na mjesto predsjednice SSSH nakon što je bivši predsjednik Davor Jurić podnio ostavku u rujnu 2003. Iako je Jurićeva ostavka pravdana zdravstvenim razlozima, do nje je došlo nakon žestokih pritisaka unutar SSSH, pri čemu su Jurićev odlazak tada zajednički tražile i Vesna Dejanović i Ana Knežević.

Izvanredni kongres SSSH održan je u veljači 2004. a na njemu je Vesna Dejanović kao jedina kandidatkinja izabrana za predsjednicu najveće hrvatske središnjice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙