FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Sadamu Huseinu opet prekinuto

BAGDAD, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkompredsjedniku Sadamu Huseinu, koje se u ponedjeljak trebalo nastaviti uponedjeljak u Bagdadu, opet je prekinuto nakon što su njegovibranitelji napustili sud osporavajući mu legitimnost i prosvjedujućizbog nedovoljne sigurnosti za odvjetnike.
BAGDAD, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu, koje se u ponedjeljak trebalo nastaviti u ponedjeljak u Bagdadu, opet je prekinuto nakon što su njegovi branitelji napustili sud osporavajući mu legitimnost i prosvjedujući zbog nedovoljne sigurnosti za odvjetnike.

Branitelji, među kojima je i bivši američki državni tužitelj Ramsey Clark, napustili su sudnicu kada je sudac odbio saslušati njihove žalbe.

Sadam je ustao i kazao kako su članove suda imenovali američki okupatori uzvikujući: "Neka živi arapska država!".

Suđenje se trebalo nastaviti nakon odgode od 40 dana tijekom kojih se braniteljima htjelo dati više vremena za pripremu obrane bivšeg iračkog predsjednika i njegovih sedam suradnika koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti.

Sudac je prošli tjedan odobrio još tjedan dana odgode kako bi se našle zamjene za branitelje od kojih su neki ubijeni, a neki su pobjegli iz Iraka u strahu za vlastiti život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙