FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici Zagrebačkog kazališta mladih zadovoljni proteklom godinom

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Ansambl Zagrebačkog kazalištamladih (ZKM) protekle je godine izveo 183 predstave u matičnoj kući i10 na gostovanjima, a vidjelo ih je gotovo 37 tisuća posjetitelja, štoje 98 posto više nego u dvije prošle godine, izvijestila jeravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč na današnjoj tiskovnojkonferenciji.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Ansambl Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) protekle je godine izveo 183 predstave u matičnoj kući i 10 na gostovanjima, a vidjelo ih je gotovo 37 tisuća posjetitelja, što je 98 posto više nego u dvije prošle godine, izvijestila je ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Vrgoč, koja je tu dužnost preuzela prije godinu dana, rekla je kako je stara uprava ostavila dug od gotovo 1,5 milijun kuna, no danas ZKM posluje s dobitkom i podmirio je sve obveze. Po njezinim riječima ZKM postupno postaje otvoreni kazalištem.

Za iduću godinu najavila je, među inima, gostovanje Teatra Metastasia iz Prata s izvedbom "Animali nella nebbia" Eduarda Erbe u režiji Paola Magellija, Space Production iz Sarajeva sa Shakespeareovim "Hamletom" u režiji Harisa Pašovića te Primorskoga narodnog gledališča iz Nove Gorice s predstavom "Alice". Također, do kraja sezone najavljeno je gostovanje Nacionalnog kazališta iz Vilniusa i moskovskog teatra "Puškin", kojemu će ZKM uzvratiti s "Anom Karenjinom", kao i u Novoj Gorici.

Međunarodnom plesnom predstavom "Metamorfoze", koja se radi u koprodukciji Zagrebačkoga plesnog ansambla i En Knap, sa ZKM-om i ljubljanskim Cankarjevim domom ples će se u travnju ponovno vratiti u ZKM, najavili su čelnici tog kazališta.

Vrgoč je ujedno podsjetila na praizvedbe u proteklih godinu dana - "Anu Karenjinu" u režiji Vasilija Senjina, "Malu sirenu" redatelja Roberta Waltla, "Vrata do" Renea Medvešeka i "Dragu Elenu Sergejevnu" Edvina Liverića.

ZKM je sudjelovao na gotovo svim domaćim kazališnim festivalima, a Učilište ZKM-a predstave je izvelo na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ-a u Opatiji, Europskim danima amaterskog kazališta u Rudolstadtu, kazališnim susretima u Loerrachu i drugdje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙