FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Španjolskoj uhićena 4 Alžirca zbog "planiranja napada"

MADRID, 29. studenog 2005. (Hina) - Španjolski je sud prošlog tjednaodredio zatvor četirima Alžircima pod optužbom za suradnju s jednomskupinom bliskom al-Qaidi, jer je prisluškivanjem telefonskihrazgovora ustanovljeno da su planirali "nešto vrlo veliko u Madridu"za božićnih blagdana, rekli su pravosudni izvori.
MADRID, 29. studenog 2005. (Hina) - Španjolski je sud prošlog tjedna odredio zatvor četirima Alžircima pod optužbom za suradnju s jednom skupinom bliskom al-Qaidi, jer je prisluškivanjem telefonskih razgovora ustanovljeno da su planirali "nešto vrlo veliko u Madridu" za božićnih blagdana, rekli su pravosudni izvori.

Još nisu izabrali mete, ali je jedan rekao istražiteljima da su razmišljali o napadima na trgovački centar na trgu Puerta del Sol u središtu grada ili zrakoplovnu luku Barajas, rekli su isti izvori.

Na slobodu je pušteno sedam uhićenika, ali se oni moraju svaki tjedan javljati na sud.

Policija je vjerovala da je jedanaest osumnjičenika davalo logističku i financijsku pomoć skupini GSPC, koju se smatra satelitom al-Qaide u Europi i sjevernoj Africi. Osumnjičeni su za pokušaje nabavke eksploziva, krivotvorenje kreditnih kartica i putovnica i rapačavanje ukradene robe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙