FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska vlada najavila smanjenje proračuna ispod 80.000 milijardi jena

TOKIO, 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Očekuje se da će japanskidržavni proračun u sljedećoj fiskalnoj godini prvi puta u proteklihosam godina pasti ispod 80.000 milijardi jena (690 milijardi dolara),što odražava vladina nastojanja da obuzda potrošnju i smanji velikedugove, priopćilo je u ponedjeljak japansko ministarstvo financija.
TOKIO, 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Očekuje se da će japanski državni proračun u sljedećoj fiskalnoj godini prvi puta u proteklih osam godina pasti ispod 80.000 milijardi jena (690 milijardi dolara), što odražava vladina nastojanja da obuzda potrošnju i smanji velike dugove, priopćilo je u ponedjeljak japansko ministarstvo financija.

Prijedlog proračuna za iduću fiskalnu godinu koja počinje u travnju predviđa smanjenje njegove ukupne vrijednosti za 2.500 milijardi jena (22 milijarde dolara) na 79.700 milijardi jena (689 milijardi dolara) u odnosu na ovogodišnji inicijalni proračun, što je prvo smanjenje u protekle četiri godine, naglasio je ministar financija Sadakazu Tanigaki.

"U ovom proračunu uspjeli smo dodatno ojačati naše napore u reformiranju potrošnje", kazao je Tanigaki.

Predstavljanje neslužbenog prijedloga ministarstva očekuje se u utorak.

Službena vladina verzija prijedloga proračuna bit će vjerojatno odobrena u subotu, nakon čega će u siječnju biti proslijeđena parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙