FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum između "Plive" i Instituta "Ruđer Bošković"

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Ravnatelj Instituta "RuđerBošković" Mladen Žinić i predsjednik Uprave "Plive" Željko Čovićpotpisali su danas Sporazum o suradnji koji će se provoditi naznanstveno-istraživačkim projektima od obostranoga interesa upodručjima organske kemije, kemije i fizike materijala, molekularnebiologije i genetike.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Ravnatelj Instituta "Ruđer Bošković" Mladen Žinić i predsjednik Uprave "Plive" Željko Čović potpisali su danas Sporazum o suradnji koji će se provoditi na znanstveno-istraživačkim projektima od obostranoga interesa u područjima organske kemije, kemije i fizike materijala, molekularne biologije i genetike.

Taj Sporazum izražava želju "Plive" da još više ulaže u znanost, osim kroz povećana financijska ulaganja i kroz zapošljavanje na novim projektima, rekao je Željko Čović, prigodom potpisivanja sporazuma u "Plivi".

Uvjeren sam da će upravo znanost i inovativnost odigrati ključnu ulogu u daljnjem razvoju nacionalnog gospodarstva te da će suradnja s Institutom "Ruđer Bošković" uroditi rezultatima koje će "Pliva" plasirati na svjetsko tržište, dodao je.

Kao jedan od najvažnijih ciljeva Instituta Mladen Žinić je izdvojio suradnju s industrijom i komercijalizaciju znanja, što je, napomenuo je, put kojim će se doći do Hrvatske utemeljene na znanju.

Po riječima Zdravke Knežević, direktorice "Pliva istraživanja i razvoja", ta suradnja za "Plivu" je značajna jer će kroz nju moći ostvariti daljnje unapređenje vlastite znanstveno-istraživačke podloge te će se povezati i unaprijediti znanstveni i stručni potencijali obiju institucija.

Suradnju Instituta i Plive usmjeravat će zajednčko povjerenstvo koje će predlagati, razvijati, nadzirati i ocjenjivati zajedničke projekte dviju institucija. Ono će biti zaduženo i za okupljanje radnih grupa za svaku od dogovorenih aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙