FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Početak projekta "Mali Lošinj-grad bez rada na crno"

MALI LOŠINJ,22. studenoga 2005.(Hina) - Sporazum o aktivnostima naprovedbi projekta "Mali Lošinj - grad bez rada na crno" potpisali sudanas predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) VesnaDejanović i gradonačelnik Maloga Lošinja Gari Capelli.
MALI LOŠINJ,22. studenoga 2005.(Hina) - Sporazum o aktivnostima na provedbi projekta "Mali Lošinj - grad bez rada na crno" potpisali su danas predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović i gradonačelnik Maloga Lošinja Gari Capelli.

Potpisivanju sporazuma bio je nazočan i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Potpisivanjem sporazuma grad Mali Lošinj postao je drugi hrvatski grad, nakon Kutine, u kojemu je taj sporazum stupio na snagu.

Projekt SSSH "Grad bez rada na crno" obuhvaća edukaciju o radu "na crno", povjeravanje poslova javne nabave isključivo pravnim i fizičkim osobama koje ne zapošljavaju radnike "na crno" te promidžbu, uvođenje i proširenje projekta na gospodarske subjekte.

Cilj je stvaranja mreže "gradova bez rada na crno" osiguravanje poreznih prihoda za investicije u gospodarstvu, provedba uravnotežene socijalne politike i omogućavanje jednakih tržišnih uvjeta za sve gospodarske subjekte.

Obje strane u sporazumu obvezale su se da će u Malom Lošinju organizirati predavanja, tribine i seminare na kojima će prezentirati negativne učinke rada "na crno".

Gradska uprava Maloga Lošinja obvezala se da će u postupcima javne nabave osnovni kriterij odabira ponuditelja biti dokaz da oni ne zapošljavaju radnike "na crno".

Posebnom izjavom sporazumu mogu pristupiti gospodarstvenici koji će se obvezati da ne će zapošljavati "na crno", ne će ograničavati pravo radnika na sindikalno organiziranje te da ne će poslovati s poduzećima koja nelegalno zapošljavaju radnike.

Nakon potpisivanja, izjavu o pristupanju sporazumu potpisali su predstavnici tvrtaka Jadranka i Lošinjska plovidba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙