FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pušači, ne prekidajte na Novu Godinu

OSLO, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Uobičajena novogodišnja odlukapušača je da prestanu pušiti, no studije pokazuju kako bi bilo boljeda pričekaju do veljače, objavili su mediji u ponedjeljak.
OSLO, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Uobičajena novogodišnja odluka pušača je da prestanu pušiti, no studije pokazuju kako bi bilo bolje da pričekaju do veljače, objavili su mediji u ponedjeljak.

"Mnogi olako shvaćaju prestanak pušenja. Zauvijek prestati vrlo je teško", rekao je profesor psihologije Pal Kraft sa Sveučilišta u Oslu.

"Želite li uspjeti u tome, morate se dobro pripremiti", istaknuo je Kraft dodavši kako pušači koji su odluku o prestanku pušenja donijeli uoči Nove Godine imaju iza sebe tri do četiri neuspjela pokušaja.

"Umjesto toga recite zbogom cigaretama u veljači", poručuje profesor Kraft i savjetuje kako bi bilo najbolje odrediti rok.

"Norveški pušači silno žele prestati pušiti, no problemi nastaju tek nakon takve odluke", dodao je profesor koji tvrdi da su pušači u toj fazi još itekako psihički i fizički ovisni o nikotinu.

Ispitivanje javnosti pokazalo je da sedam od deset norveških pušača želi prestati pušiti. Svaki peti neuspješno se pokušao riješiti navike na Novu Godinu, a mnogi od njih pokušali su to učiniti nekoliko puta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙