FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabrana pušenja šteti umjetnosti

RIM, 20. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Da restriktivni zakoni ozabrani pušenja na javnim mjestima ubijaju umjetnost potvrdio jenedavni incident koji se dogodio u kazalištu talijanskog grada Mestre.
RIM, 20. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Da restriktivni zakoni o zabrani pušenja na javnim mjestima ubijaju umjetnost potvrdio je nedavni incident koji se dogodio u kazalištu talijanskog grada Mestre.

U tom kazalištu zbio se slučaj bez presedana u povijesti talijanskog teatra. Na programu je bila drama "Pogled s mosta" jednog od najvećih američkih pisaca Arthura Millera. U trenutku kad glavni lik drame Sunday pali cigaretu, kao štu mu i nalaže scenarij, jedna žena iz publike počela je vikati "gasi cigaretu". Na sceni je nastao tajac, glumci su bili zbunjeni, pa je predstava nakratko prekinuta. Prekid je trajao 15 minuta i za to vrijeme na brzinu je prepravljen scenarij kako više ni u jednoj sceni ne bi bilo pušenja.

"Ovu dramu sam igrao više od 300 puta i nikad se nije dogodio ovakav slučaj. To je nečuveno", izjavio je glumac Sebastiano Lo Monaco, koji je tumačio lik Sundaya.

Da je živ tko zna što bi na ovo rekao Arthur Miller, koji je slavu stekao dramom "Smrt trgovačkog putnika" te brakom s Marylin Monroe. Vjerojatno bi zabranio izvođenje svojih djela u Italiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙