FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarske adventske svečanosti

VUKOVAR,4. prosinca 2005.(Hina) - U okviru Vukovarskih adventskihsvečanosti večeras su drugu svijeću na adventskom vijencu u DvorcuEltz zapalili učenici vukovarske Gimnazije koji su osvojili prvomjesto na Državnom natjecanju iz vjeronauka.
VUKOVAR,4. prosinca 2005.(Hina) - U okviru Vukovarskih adventskih svečanosti večeras su drugu svijeću na adventskom vijencu u Dvorcu Eltz zapalili učenici vukovarske Gimnazije koji su osvojili prvo mjesto na Državnom natjecanju iz vjeronauka.

Vukovarske adventske svečanosti u Vukovaru se održavaju po sedmi put.

U folklornom dijelu programa večeras su nastupili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Nova zora" iz Donje Lomnice u Turopolju, koji su prikazali turopoljske božićne običaje.

Uoči paljenja druge adventske svijeće, u prostoru Dvorca Eltz je u organizaciji društva Hrvatska žena Vukovar otvorena izložba zlatoveza, tradicionalnog veza u Slavoniji kojim se ukrašavaju dijelovi narodne nošnje i veza.

Neki od izloženih radova nastali su tijekom trodnevne radionice izrade zlatoveza koja su članice Udruge Hrvatska žena Vukovar održale krajem studenoga u Dvorcu Eltz.

Posebnu pozornost posjetitelja Vukovarskih adventskih svečanosti privukle su žive jaslice, scenski prikaz rođenja Isusova u Betlehemu Zajednice Cenacolo iz Šarengrada, koje će u perivoju Dvorca Eltz biti prikazane i tijekom naredne dvije adventske nedjelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙