FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik Uprave Plinacro-a Branko Radošević

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Osiguranje pouzdanog i sigurnogtransporta prirodnog plina, intenziviranje aktivnosti na pripremi iizgradnji novih objekata kako bi se skratili rokovi i smanjilokašnjenje, pri čemu je prioritet plinovod Pula-Karlovac, neki su odtemeljnih zadataka nove Uprave Plinacro-a na čelu s BrankomRadoševićem.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Osiguranje pouzdanog i sigurnog transporta prirodnog plina, intenziviranje aktivnosti na pripremi i izgradnji novih objekata kako bi se skratili rokovi i smanjilo kašnjenje, pri čemu je prioritet plinovod Pula-Karlovac, neki su od temeljnih zadataka nove Uprave Plinacro-a na čelu s Brankom Radoševićem.

Skupština Plinacro-a jučer je, na preporuku hrvatske Vlade, umjesto Darka Karačića koji je iz osobnih razloga podnio ostavku, za novog predsjednika Uprave Plinacro-a imenovala dosadašnjeg člana Uprave Branka Radoševića, a uz njega u Upravi je dosadašnja članica Dragica Krpan, priopćeno je danas iz Plinacro-a.

Karačić će, kako se doznaje, u Plinacro-u ostati kao savjetnik Uprave.

U priopćenju Plinacro-a se navode i četiri temeljna zadatka nove Uprave u idućoj godini.

Zadaća je Uprave osiguranje pouzdanog i sigurnog transporta prirodnog plina. Uz unapređenje tehničke i tehnološke razine sustava, prvenstveno rekonstrukcijama i modernizacijom postojećeg sustava, novom se organizacijom kani unaprijediti poslovanje, kadrovski pomladiti i kvalifikacijski podići strukturu zaposlenih te prilagoditi tvrtku europskim standardima.

S ciljem skraćenja rokova i smanjenja kašnjenja, zadaća je nove Uprave i intenziviranje aktivnosti na pripremi i izgradnji objekata plinskog transportnog sustava predviđenih Planom razvoja za razdoblje 2002.-2006. Prioritet je, kako se navodi, izgradnja plinovoda Pula-Karlovac-Lučko-Ivanja Reka-Kutina-Slavonski Brod.

Zadaća je i intenziviranje aktivnosti na izgradnji plinskog sustava Baranje, koji je naknadno uključen u prvi ulagački ciklus (2002.-2006.), te započinjanje aktivnosti na pripremi druge faze Plana razvoja, a sukladno zadatcima i rokovima koje je prije nešto više od mjesec dana utvrdila Vlada.

Vlada je, naime, 21. listopada zatražila skraćenje rokova za plinofikaciju Dalmacije, i umjesto do 2011. za plinovod do Dalmacije zatražila da bude gotov najmanje jednu, a ako je moguće i dvije godine prije.

Vlada je, nezadovoljna brzinom radova na magistralnom plinovodu Pula Karlovac, zatražila i da bude gotov u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a isti je rok dala i Ini za cijevi za izgradnju podvodnog i podzemnog plinovoda od naftnih bušotina u Jadranskom moru do Vodnjana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙