FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanska vlada kritizira popustljivost američke vojske

KABUL, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski ministar vanjskihposlova osudio je u ponedjeljak popustljivost američke vojske čiji supripadnici spalili tijela talibana, što je protivno islamskimobičajima, a kažnjeno je samo opomenom.
KABUL, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski ministar vanjskih poslova osudio je u ponedjeljak popustljivost američke vojske čiji su pripadnici spalili tijela talibana, što je protivno islamskim običajima, a kažnjeno je samo opomenom.

"Američka vojska nije smjela pokazati takvu popustljivost, njezini su pripadnici trebali biti strože kažnjeni", izjavio je glasnogovornik afganistanskog ministarstva vanjskih poslova, Naveed Ahmed Moez.

Zahvaljujući opomenama ustanovljeno je kako Amerikanci jesu spalili tijela, dodao je.

"No takav postupak nije ništa manje neprihvatljiv. On je potpuno oprečan islamskim i afganistanskim tradicionalnim običajima" i za svaku je osudu; to se ne bi smjelo nikad više ponoviti.

Jason Kamiya, drugi čovjek vojne koalicije pod američkim vodstvom (oko 20.000 vojnika od kojih je 90 posto Amerikanaca), u subotu je izjavio kako će dvojica američkih vojnika koja su spalila tijela talibana, biti opomenuta ali ne i kažnjena.

Američka vojska priznala je da su njezini vojnici u kolovozu spalili tijela talibana u provinciji Kandahar na jugu Afganistana iz higijenskih razloga, ocijenivši da je to bila loša odluka koja ukazuje nepoznavanje afganistanske kulture, no ne predstavlja kršenje ratnog prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙