FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Mirko Galić bi morao dati ostavku

DUBROVNIK, 18. prosinca 2005. (Hina) - Saborski zastupnik ipotpredsjednik HSP-a Tonči Tadić izjavio je danas da bi, "nakononakvoga financijskog izvješća, direktor jedne od najjačih svjetskihtelevizija BBC-ja sigurno bez pogovora dao ostavku, što bi trebaoučiniti i ravnatelj Hrvatske radiotelevizije", ali "od Mirka Galića toje nemoguće očekivati".
DUBROVNIK, 18. prosinca 2005. (Hina) - Saborski zastupnik i potpredsjednik HSP-a Tonči Tadić izjavio je danas da bi, "nakon onakvoga financijskog izvješća, direktor jedne od najjačih svjetskih televizija BBC-ja sigurno bez pogovora dao ostavku, što bi trebao učiniti i ravnatelj Hrvatske radiotelevizije", ali "od Mirka Galića to je nemoguće očekivati".

Tonči Tadić rekao je na konferenciji za novinare kako je na BBC-ju nezamislivo da se novac troši neodgovorno i bezobzirno te da se toliko izdvaja za vanjsku produkciju kao što to čini HRT.

Dodao je da HSP inzistira na javnoj televiziji po modelu BBC-ja, koji je i najbolji.

Govoreći o ostalim aktualnim temama, istaknuo je kako se - uvijek kada se uhite hrvatski generali - guraju "pod tepih aktualne gospodarske teme", kako je učinjeno i sada u slučaju generala Ante Gotovine, pa je tako u Saboru lako prošao Zakon o razbijanju Hrvatskih željeznica.

Potpredsjednik HSP-a osvrnuo se na još jednu, kako je rekao, aferu, a to je povrat tzv. austrijske imovine. "Povrat imovine je nešto što nije pokriveno s pravnim stečevinama Europske unije te denacionalizacija ne može biti predmetom pregovora s EU-om", istaknuo je Tonči Tadić. Dodao je kako je ona unutarnja stvar svake zemlje i naveo primjer Slovenije i Češke koje nisu vratile imovinu stranim vlasnicima, a ušle su u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙