FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Galić: treba istražiti je li nacionalna tv odgovorna za ubojstvo branitelja

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - U središtu pozornosti saborskihzastupnika i u današnjem je nastavku rasprave o izvješćima o raduHRT-a ostala prekjučerašnja emisija Latinica, koju su mnogi zastupnicina temelju medijskih napisa spominjali i u kontekstu samoubojstvabranitelja iz Gline.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - U središtu pozornosti saborskih zastupnika i u današnjem je nastavku rasprave o izvješćima o radu HRT-a ostala prekjučerašnja emisija Latinica, koju su mnogi zastupnici na temelju medijskih napisa spominjali i u kontekstu samoubojstva branitelja iz Gline.

HDZ-ovac Andrija Hebrang HTV-ovo je vodstvo prozvao da je izvršilo pritisak na svoju novinarku Slađanu Bukovac da demantira informaciju da je njezina oca Ivana na samoubojstvo potaknula upravo Latinica, na temu "Tuđmanova ostavština".

Ustvrdio je da ima provjerene informacije da je direktorica HTV-ova programa Tanja Šimić "izvršila pritisak na novinarku da demantira tu informaciju ili će letit s Televizije".

Na njegov je istup reagirao glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, pozivajući zastupnike da se suzdrže od komentara dok se čitav slučaj ne istraži, odnosno dok se ne pokaže je li nacionalna televizija odgovorna za samoubojstvo branitelja.

"Sačekajmo istinu, nemojmo ići tako brzo i koristiti smrt za obračune", kazao je Galić, te dodao da će se o svemu razgovarati ako istraga pokaže da ima elemenata odgovornosti njegove (Galićeve) i njegovih suradnika.

Da se čitav slučaj istraži do kraja založio se i Pero Kovačević HSP, zatraživši da se u slučaj uključi i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

"Ako su točne informacija o pritiscima na novinarku, riječ je o kaznenom djelu, o čemu se mora očitovati Državno odvjetništvo. Neka Bajić radi svoj posao", poručio je Kovačević.

Zasjedanje je nastavljeno pojedinačnom raspravom o izvješćima o radu HRT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙