FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU osudila komentar Ahmadinedžada o Izraelu

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Svjetske agencije prenose kako jebritanski ministar vanjskih poslova Jack Straw, u četrvrtak "bezrezerve" u ime Europske unije osudio komentar iranskog predsjednika naračun Izraela i holokausta, kvalificirajući ga "potpunoneprihvatljivim".
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Svjetske agencije prenose kako je britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw, u četrvrtak "bez rezerve" u ime Europske unije osudio komentar iranskog predsjednika na račun Izraela i holokausta, kvalificirajući ga "potpuno neprihvatljivim".

"Komenatar koji je navodno predsjednik Ahmadinedžad izrekao potpuno je neprihvatljiv i ja ga bez rezerve osuđujem. Takav način komuniciranje uistinu je neprimjeren u okviru civilizirane političke rasprave", istaknuo je u priopćenju.

Straw je ovu osudu izrekao u ime cjelokupne EU kojoj se Ujedinjeno kraljevstvo nalazi na čelu od početka srpnja.

Komentar su osudili i njemačka kancelarka Angela Merkel te francuski predsjednik Jacques Chirac.

"Ovakvi komentari iranskog predsjednika potpuno su neprihvatljivi. Kao njemačka kancelarka koja ima određenu odgovornost prema Povijesti, najoštrije osuđujem ovakav stav", rekla je Merkel u Berlinu tijekom konferencije za novinare s predsjednikom Chiracom.

U razgovoru s novinarima iranske satelitske tv postaje Al-Alam, Ahmadinedžad je iz Meke u Saudijskoj Arabiji, Izrael opisao kao "tumor" predloživši da ga se premjesti u Njemačku ili Austriju.

"Zašto palestinski muslimani moraju ispaštati zbog židova za koje držite da su potlačeni, rekao je iranski predsjednik. "Neka im Njemačka i Austrija daju dvije do tri svoje provincije pa će se problem riješiti u temelju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙