FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi incidenti na prosvjedu protiv WTO-a u Hong Kongu

HONG KONG, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Okupljanje prosvjednikaprotiv globalizacije nanovo je u subotu dovelo do incidenata spolicijom u Hong Kongu, u blizini mjesta gdje se održava sastanakzemalja članica Svjetske trgovinske organizacije.
HONG KONG, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Okupljanje prosvjednika protiv globalizacije nanovo je u subotu dovelo do incidenata s policijom u Hong Kongu, u blizini mjesta gdje se održava sastanak zemalja članica Svjetske trgovinske organizacije.

Približno 400 pripadnika interventnih policijskih jedinica koristilo je suzavac i šmrkove kako bi odvratili više desetaka prosvjednika koji su pokušali prodrijeti u sigurnosnu zonu postavljenu oko zgrade.

Prosvjednici su većinom južnokorejski uzgajivači riže koji osuđuju otvaranje njihova tržišta stranim proizvodima.

Istodobno se nekoliko stotina antiglobalista, također većinom južnokorejskih poljoprivrednika, okupilo na mirovnom prosvjedu u gradu.

Policija strahuje i od nedjelje kad bi se načelno trebao održati najveći antiglobalistički prosvjed ovog tjedna, kako smatraju organizatori. Dva prethodna skupa već su okupila pet tisuća osoba u utorak i protekle nedjelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙