FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: prosvjedi protiv WTO-a bizarni, no miroljubivi

HONG KONG, 15. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Nakon dvodnevnih nasilnihsukoba s policijom koja je osiguravala sastanak Svjetske trgovinskeorganizacije (WTO) u Hong Kongu, koreanski prosvjednici u četvrtak supromijenili taktiku i svoje nezadovoljstvo izrazili na bizaran, nomiroljubiv način.
HONG KONG, 15. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Nakon dvodnevnih nasilnih sukoba s policijom koja je osiguravala sastanak Svjetske trgovinske organizacije (WTO) u Hong Kongu, koreanski prosvjednici u četvrtak su promijenili taktiku i svoje nezadovoljstvo izrazili na bizaran, no miroljubiv način.

Prosvjednici, koji su uz zvuke bubnjeva marširali do kongresnog centra gdje se održava sastanak, nakon svakog su trećeg koraka polegli na tlo.

Organizatori kažu da je riječ o tradicionalnom budističkom običaju kojim su nezadovoljni poljoprivrednici željeli izraziti skromnost nasuprot okrutnosti WTO-a.

Taj zaokret u načinu prosvjeda koreanskih prosvjednika veliko je olakšanje policiji nakon dvodnevnih nasilnih sukoba.

Tijekom dvosatnog marša nije zabilježen nijedan incident, a bio je znatno sporiji od onih prethodnih dana jer se oko 100 prosvjednika svaki čas bacalo na tlo.

Nešto ranije u četvrtak prema zgradi WTO-a marširalo je oko 300 azijskih ribara tražeći ograničavanje komercijalnog izlova riba.

Ribari sa Filipina, Indonezije, Vijetnama i Kambodže nosili su transparente s pozivima na bolju zaštitu njihova posla dok su hodali prema Wan Chaiu gdje traje sastanak 6.000 predstavnika iz 149 zemalja članica WTO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙