FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portret Luciana Freuda na dražbi u Londonu u veljači

LONDON, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - "Čovjek na pletenom stolcu",čuveni portret koji potpisuje slikar Lucian Freud, unuk pioniramoderne psihoanalize Siegmunda Freuda, bit će središnji izložak dražbekoju u veljači organizira aukcijska kuća Christie's u Londonu.
LONDON, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - "Čovjek na pletenom stolcu", čuveni portret koji potpisuje slikar Lucian Freud, unuk pionira moderne psihoanalize Siegmunda Freuda, bit će središnji izložak dražbe koju u veljači organizira aukcijska kuća Christie's u Londonu.

Slika "Man in a string chair", koja bi trebala postići cijenu od tri do četiri milijuna funti, ponudit će se na prodaju 8. veljače u okviru dražbe posvećene suvremenoj umjetnosti i umjetnosti nakon Drugog svjetskog rata, istaknuo je Christie's.

Radi se o Victoru Chandleru, poslovnom čovjeku multimilijunašu koji se obogatio u industriji igrica. Na Freudovoj slici opušteno je ispružen na pletenoj fotelji, odjeven vrlo nonšalantno.

Ta je slika nastala između 1988. i 1989. godine.

Lucian Freud (83), njemačkog podrijetla, najpoznatiji je britanski slikar. U veljači 2004. dvije njegove slike, "A Red-Haired Man on a Chair" i "Akt", prodane su za 4,1 i 3,9 milijuna funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙