FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok: na Ininim crpkama mađarski namještaj

ZAGREB,13. prosinca(Hina) - HSLS-ov saborski zastupnik Ivan Čehokupozorio je danas na nedopustivu praksu da u nove i obnovljene Ininebenzinske crpke mađarski majstori ugrađuju mađarski namještaj.
ZAGREB,13. prosinca(Hina) - HSLS-ov saborski zastupnik Ivan Čehok upozorio je danas na nedopustivu praksu da u nove i obnovljene Inine benzinske crpke mađarski majstori ugrađuju mađarski namještaj.

Što će biti kad mađarski Mol bude imao 50 posto dionica Ine, hoće li radnici na crpkama morati učiti mađarski, kao što su svojedobno morali na željeznici, upitao je Čehok na konferenciji za novinare.

Kaže kako nema ništa protiv Mađara, ali nedopustivim drži da najveća domaća tvrtka ugrađuje strani namještaj, dok istovremeno propada domaća drvna industrija.

Država mora naći način da potiče domaću proizvodnju, poručuje Čehok i kaže da o navedenom nije tražio objašnjenje od Ininin čelnika.

Ne prozivamo nikoga, ali verbalnom provokacijom želimo Inino, ali i očitovanje države, jer to nije jedini takav primjer, kaže Čehok.

Zlatko Kramarić (LS) naglašava kako problem počinje još 2003. kada nitko nije vidio ugovor kojim su 25 posto plus jedna dionica Ine, prodani mađarskom Molu.

Netransparentnost te prodaje krimen je prošle Vlade, kaže Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙