FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Gradonačelnik Bandić posjetio HDPZ

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić danas je posjetio Hrvatsko društvo političkih zatvorenika(HDPZ) i ponudio im pomoć Grada u uređenju prostora na Trgu kraljaPetra Krešimira IV i u financiranju Društva.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je posjetio Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) i ponudio im pomoć Grada u uređenju prostora na Trgu kralja Petra Krešimira IV i u financiranju Društva.

Predsjednik HDPZ-a Marko Veselica je naglasio da treba očuvati uspomenu na političke zatvorenike od kojih su mnogi bili nosači hrvatskih političkih stranaka u vrijeme stvaranja hrvatske države i izrazio želju da Hrvatska i Grad Zagreb i dalje napreduju u slobodi i demokraciji.

Pozdravio je dolazak gradonačelnika i njegovih suradnika kao "značajan i drag posjet" za HDPZ, a Bandić mu je obećao da će takvi susreti prijeći u tradiciju i da će Grad Zagreb pomoći rad tog Društva koje će, najavio je, biti uvršteno među udruge od posebnog značaja za Grad.

Članovi HDPZ-a dočekali su hrvatsku državu za koju su robijali i nakon hladnih kazamata zaslužili su boraviti u toplim prostorijama, kazao je Bandić.

Potpredsjednik HDPZ-a Marko Dizdar je napomenuo da je HDPZ nastalo kao slijed mnogih diktatura koje su prohujale Hrvatskom i ostavile tragove te izrazio nadu da toga više neće biti.

Bandić je rekao da je susret u HDPZ-u prilika za podsjećanje i podršku uznicima u Haagu, a članovi HDPZ-a su najavili da će otputovati u Haag i, prije Nove godine, posjetiti Mirka Norca u zatvoru u Glini.

Uz Bandića su u HDPZ-u bili i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić, član Gradskog poglavarstva za kulturu Duško Ljuština i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙