FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Zagreb i Građevinski fakultet o zagrebačkoj obilaznici

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Ugovor za izradu urbanističkoprometne studije vezane uz zagrebačku obilaznicu sklopljen izmeđuGrada Zagreba i Građevinskog fakulteta danas su potpisaligradonačelnik Zagreba Milan Bandić i dekanica Građevinskog fakultetaDubravka Bjegović.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Ugovor za izradu urbanističko prometne studije vezane uz zagrebačku obilaznicu sklopljen između Grada Zagreba i Građevinskog fakulteta danas su potpisali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i dekanica Građevinskog fakulteta Dubravka Bjegović.

"Ideja o sjevernoj obilaznici rođena je još 70-ih godina prošlog stoljeća kako bi se Zagreb vratio na sjeverne padine Medvednice, u jednu od najljepših zona za stanovanje", rekao je arhitekt Branko Kincl koji sjevernu tangentu promišlja od 1974., a i danas će raditi na tom projektu.

"Možemo živjeti bez tunela, ali ne i bez sjeverne tangente", rekao je Bandić i naglasio da će ta prometnica smanjiti prometni pritisak u Zagrebu i odrediti sudbinu grada u narednih 50 godina.

Ustvrdio je da će mali i sporadični projekti što su godinama 'krpali' velike prometne probleme ustupiti mjesto sustavnom rješavanju prometnih problema. "Kako bi išli u Europu, a ne možemo do Zaprešića", dodao je Bandić.

Dekanica Građevinskog fakulteta Dubravka Bjegović je izrazila zadovoljstvo što su zagrebački fakulteti: Građevinski, Prometni, Arhitektonski i Ekonomski počeli raditi na projektima značajnim za razvoj Zagreba i napomenula da se predviđa umrežavanje tih projekata.

Za studiju, koja će obuhvatiti i promet okolnih županija, iz gradskog proračuna će biti izdvojeno 2,475 milijuna kuna. Bit će dovršena za šest mjeseci, zahvaljujući dugogodišnjem promišljanju stručnjaka o sjevernoj tangenti, a potom će uslijediti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, rečeno je u Gradskom poglavarstvu.

Budući da se studije o izgradnji tunela, o rješavanju željezničkog čvora u Zagrebu i druge preklapaju, slijedeći tjedan će biti održan zajednički sastanak svih timova za izradu projekata koji će imati veliki utjecaj na urbanističku redefiniciju Zagreba u cjelini, najavio je pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Slavko Dakić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙