FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Od 1. siječnja skuplje parkiranje

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Od 1. siječnja 2006. u Zagrebu ćeposkupjeti parkiranje i to najviše, oko 30 posto, u najužem dijelugrada - u prvoj zoni, dok će se od 25 do 30 posto u prosjeku sniziticijena parkiranja u javnim garažama, rekao je danas novinarimazagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon sjednice Poglavarstvazatvorene za javnost.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Od 1. siječnja 2006. u Zagrebu će poskupjeti parkiranje i to najviše, oko 30 posto, u najužem dijelu grada - u prvoj zoni, dok će se od 25 do 30 posto u prosjeku sniziti cijena parkiranja u javnim garažama, rekao je danas novinarima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon sjednice Poglavarstva zatvorene za javnost.

Bandić je rekao da je Poglavarstvo donijelo takvu odluku zbog potrebe da se napune gradske garaže u koje su porezni obveznici potrošili novce i u koje su oni i njihovi prethodnici investirali u zadnjih pet godina.

"Dok garaže poluprazne zjape, puni pločnici su automobila i nema nitko koristi", rekao je Bandić i dodao da se takvom odlukom želi napraviti snošljivije parkiranje u sve tri zone glede vanjskih površina i pločnika te zainteresirati sugrađane sniženjem cijena da parkiraju u javnim garažama.

Nema više zlatne kartice za sve zone, već prva, druga i treća zona i za svaku zonu posebna kartica (naljepnica) različite boje, rekao je Bandić. Također više neće biti posebno cijene za pravne osobe već će svi plaćati 800 kuna, a tržnica Dolac prebačena je iz prve u drugu zonu, kako bi ljudi koji tamo dolaze manje platiti parkiranje.

Bandić je rekao i da se zbog posjetitelja koncerata, poglavito koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", za sat vremena skratilo parkiranje, od 20 na 19 sati.

Novosti u parkingu pratiti će se tri do šest mjeseci, i ako nešto ne bude dobro mijenjat će se, najavio je Bandić.

Zagrebačko Poglavarstvo danas je dalo suglasnost za prijenos Crkvi prava vlasništva nekretnine kazališta "Komedije". Bandić je rekao da su donijeli zaključak kojim će najkasnije za desetak dana potpisati ugovor s Kaptolom. Najavio je da će sljedeći prostor koji Grad Zagreb namjerava vratiti Crkvi biti Kaptol 27, i da su u tijeku pregovori o tome.

Idućih 15 godina "Komedija" će koristiti zgradu Crkve kao zakupnik. U prvih pet godina plaćat će jednu kunu mjesečno za cijelu površinu, narednih pet godina jednu kunu po četvornom metru prostora, a zadnjih pet godina po ekonomskoj cijeni.

Poglavarstvo je donijelo i Odluku o izmjenama i dopunama prostornog plana Zagreba i utvrdilo konačni prijedlog za Skupštinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙