FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Bandić o gradskom holdingu, Medvedgradu...

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić danas je ustvrdio kako zbog osnivanja Gradskog komunalnogholdinga, gdje će biti objedinjena sva gradska trgovačka društva,nitko od 12.700 zaposlenih neće ostati bez posla demantirajući timepojedine interpretacije u medijima da će doći do otpuštanja radnika.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ustvrdio kako zbog osnivanja Gradskog komunalnog holdinga, gdje će biti objedinjena sva gradska trgovačka društva, nitko od 12.700 zaposlenih neće ostati bez posla demantirajući time pojedine interpretacije u medijima da će doći do otpuštanja radnika.

Bandić je na brifingu za novinare u Gradskom poglavarstvu rekao da u studiji Ekonomskog fakulteta "Model integriranog upravljanja trgovačkim društvima u vlasništvu grada" stoji da je približno 25 posto zaposlenih ondje višak, ali i naglasio da će oni vjerojatno otići u mirovinu ili biti zbrinuti na neki drugi način, a ne otpušteni.

"Cilj nam je racionalizacija upravljanja komunalnim poslovima i smanjivanje izdataka u gradskom proračunu", naveo je Bandić i dodao da će se tijekom dvije do tri godine napraviti popis gradske imovine, a potom krenuti u njenu djelomičnu privatizaciju. Bit će to 'zagrebački model privatizacije' uz radničku participaciju umjesto tajkunizacije što će, rekao je Bandić.

Najavio je da će u Staroj gradskoj vijećnici sutra biti predstavljena prva faza ekonomske studije pod nazivom "Analiza i modeliranje organizacijske i upravljačke strukture".

Među važne gradske projekte koji će u narednom razdoblju imati prioritet Bandić je ubrojio obnovu i uređenje Medvedgrada čija devastacija zbog vremenskih uvjeta, zuba vremena i nemara traje već dulje vrijeme, a počela je prije 2000.

"Moramo cijeniti ljude koji su stvarali demokratsku i suverenu hrvatsku državu, a dr. Franjo Tuđman je jedan od najzaslužnijih za to", istaknuo je Bandić.

Bandić je najavio da će se do polovice 2006. naći rješenje za postavljanje spomenika Franji Tuđmanu na trgu koji će ponijeti ime po prvom hrvatskom predsjedniku, a tu bi odluku, rekao je, Gradska skupština trebala donijeti konsenzusom.

Također je naglasio da je da je pobornik očuvanja svih spomenika iz hrvatske povijesti.

Zagrebački gradonačelnik je izvijestio da je s premijerom Ivom Sanaderom danas razgovarao o povratu imovine Crkvi što se odnosi na dvije zgrade na Kaptolu: Kazalište Komedija i Tribine Grada Zagreba o čemu će njih dvojica potpisati zajednički sporazum 21. prosinca sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Bandić je izrazio zadovoljstvo napredovanjem radova na izgradnji Muzeja suvremene umjetnosti, najvećem kulturnom projektu u zadnjih 50 godina u Zagrebu čiji je rok dovršetka planiran za kraj 2006., a projektant Igor Franić je izvijestio da je konstrukcija objekta završena i da je u tijeku priprema za finalnu oblogu tog objekta.

"Vrijeme u gradu se mjeri danima, a ne mandatima", rekao je Bandić i dodao da se tako prati svaki zagrebački projekt.

Dodao je kako ipak nije zadovoljan s kulturnom situacijom u rubnim dijelovima grada, ali i dodao da su u Sesvetama ipak kupili nekoliko objekata za kulturnu i športsku namjenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙