FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sydney: Policija upozorava na mogućnost novog nasilja na plažama

SYDNEY, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Australska policija pozvala jeu petak stanovnike Sydneya da ovog vikenda ne posjećuju plaže južno odgrada, koje bi mogle, prema tim informacijama, biti poprište novognasilja.
SYDNEY, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Australska policija pozvala je u petak stanovnike Sydneya da ovog vikenda ne posjećuju plaže južno od grada, koje bi mogle, prema tim informacijama, biti poprište novog nasilja.

"Pozivam ljude koji ne žive ondje da se drže podalje osim ako imaju dobar razlog da idu onamo", izjavio je Ken Moroney, šef policije države Novi Južni Wales, u pozivu neobičnom za zemlju surfera kojima je plaža drugi dom.

"Naša najnovija izvješća govore o velikom broju pojedinaca koji namjeravaju ondje otići u nedjelju kako bi pravili probleme", dodao je dužnosnik državne policije, koja na plažama namjerava rasporediti 2000 policajaca tijekom vikenda.

Nekoliko desetaka osoba ozlijeđeno je, a 19 je uhićeno u incidentima koji potresaju već tjedan dana južna predgrađa grada nakon rasističkih napada u nedjelju na plaži Cronulla, 30 km južno od Sydneyja, koje su počinili mladi australski bijelci protiv osoba arapskog podrijetla ili osoba takvog izgleda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙