FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor HSS-a potvrdio kandidature Tomčića i Friščića

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Zlatko Tomčić i Josip Friščić, kojeje HSS-ovo Predsjedništvo kandidiralo za predsjednika stranke, danassu u toj nakani dobili i podršku HSS-ova Glavnog odbora.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Zlatko Tomčić i Josip Friščić, koje je HSS-ovo Predsjedništvo kandidiralo za predsjednika stranke, danas su u toj nakani dobili i podršku HSS-ova Glavnog odbora.

Predsjednika stranke izabrat će Glavna skupština HSS-a, 17. prosinca.

Odluku o kandidaturi aktualnog te predsjednika regionalne organizacije Sjeverozapadna Hrvatska Glavni je odbor donio jednoglasno, no prethodila joj je rasprava u kojoj su 'pale' teške riječi i u kojoj se, najmanje govorilo o kandidatima, a najviše o onima iz suprostavljenog bloka.

Polemiku je otvorio Luka Roić ustvrdivši da su u HSS-u, od kad se krenulo u izbore, zavladali jal, zloba, ucjene i prijetnje, da su mnogi uplašeni pričama kako će letjeti iz stranke, ako pobijedi ova ili ona struja.

Ljudi na terenu su se "povampirili", kazao je Roić koji je one glasnije prozvao da pripadaju "gospodarsko-političkoj korumpiranoj oligarhiji koja provodi čisti politički terorizam".

Roić nije spomenuo ničije ime, kazao je da ne pripada ni jednom klanu, ali da poštuje rad aktualnog predsjednika Tomčića.

Još samo nije spomenuta Al-Quida, primjetio je Ante Markov, a Željko Pecek je uzvratio kako su govor mržnje i prijetnje nepotrebni.

HSS-ovci su u raspravi istaknuli da situacija u stranci nije dobra, da ima prljavog lobiranja, da se u HSS-u kadrovira izvana, odnosno da to, po njihovim riječima, čine druge stranke, pa i tajne službe.

Pomoćnici ministara po Dalmaciji ucjenjuju naše ljude - gradonačelnike i načelnike, za koga moraju glasovati, tvrdi Danijel Ropuš, ne navodeći na koga se to odnosi.

A Ante Markov upitao je zašto bi na jaki HSS mogao utjecati SDP ili HDZ.

Tomčić i Friščić danas nisu govorili pred članovima Glavnog odbora, a kako je objasnio Tomčić, to je rezultat njihova dogovora kako ne bi doprinosili stvaranju loše atmosfere.

Ipak, izvan dvorane, Friščić je novinarima rekao kako bi za HSS bilo loše da se stranka poslije izbora podijeli na Tomčićeve i Friščićeve ljude, da i sebe i Tomčića vidi u stranci, neovisno tko pobijedi, te da ne vjeruje da bi se stranci mogle dogoditi frakcije.

Tomčić je, pak, na novinarske navode da Friščić uživa veću potporu u HSS-u, uzvratio kako želi da pobijedi bolji te da odluku o tome prepušta Glavnoj skupštini.

Zabrinut sam za budućnost HSS-a, pokušat ćemo smiriti strasti da zajednički pokušamo ozdraviti HSS, poručio je predsjednik HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙