FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović u Bugarskoj

ZAGREB/SOFIJA, 15. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslovai europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se učetvrtak, drugoga dana službenog posjeta Bugarskoj, s predsjednikombugarskog parlamenta Georgijem Pirinskim, priopćeno je izMinistarstva.
ZAGREB/SOFIJA, 15. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u četvrtak, drugoga dana službenog posjeta Bugarskoj, s predsjednikom bugarskog parlamenta Georgijem Pirinskim, priopćeno je iz Ministarstva.

Tijekom sastanka u Sofiji potvrđeni su vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja te su sugovornici izrazili nadu u njihovo daljnje razvijanje.

Ministrica Grabar-Kitarović i predsjednik Sobranja Republike Bugarske Pirinski razgovarali su i o mogućnostima jačanja suradnje između parlamenata dviju država, kaže se u priopćenju.

Prema priopćenju glasnogovornice Ivane Crnić, ministrica Grabar-Kitarović upoznala je predsjednika Pirinskog s tijekom pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije. Govorila je o aktivnoj ulozi Hrvatskog sabora u eurointegracijskom procesu kroz postupak usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom i rad nadležnih saborskih odbora. Istaknula je kako su sve parlamentarne političke stranke postigle konsenzus o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je.

Osvrnuvši se na suradnju između zemalja jugoistočne Europe, sugovornici su se složili da je nužno nastaviti s dosadašnjim oblicima suradnje, ali i uspostaviti nove kako bi se ojačala regionalna sigurnost i postigao gospodarski napredak.

Na Sveučilištu Sv. Kliment Ohridski ministrica Grabar-Kitarović održala je predavanje na temu 3D - Pogled na šesto proširenje Europske unije. Govorila je o eurointegracijskim procesima u Hrvatskoj kojima je glavni cilj punopravno članstvo u Europskoj uniji. Ministrica je prisutne upoznala s reformama koje Hrvatska provodi radi postizanja spremnosti za punopravno članstvo u Europskoj uniji i boljitka svih hrvatskih građana, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙