FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio izaslanstvo Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je izaslanstvo Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva upovodu Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca,priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva u povodu Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo je tom prigodom upoznalo Predsjednika s nacrtom prijedloga Zakona o volonterskom radu koji je poslan nadležnom ministarstvu na daljnju proceduru, istaknuvši da je volonterstvo jedan od kamena temeljaca civilnog društva, jer oživljava najplemenitija ljudska svojstva kao što su osjetljivost prema drugima, odgovornost za zajednicu i solidarnost.

Zamjenica izvršnog predsjednika Nacionalnog odbora Dubravka Horvat naglasila je da u u Hrvatskoj nažalost tek pet posto stanovništva sudjeluje u volonterskom radu što je mnogo manje nego u državama Europske unije, stoji u priopćenju.

Predsjednik Mesić podržao je rad Nacionalnog odbora i zauzeo se za što brže donošenje zakona o volonterstvu kako bi se moglo pristupiti promicanju volonterskog rada da bi se i na tom polju približili europskim standardima.

U izaslanstvu su bili Dubravka Horvat, zamjenica izvršnog predsjednika i voditeljica Nacionalnog ureda Službe traženja Hrvatskog crvenog križa, Anka Mandušić, predsjednica Saveza izviđača Hrvatske, Lana Hristov, tajnica Saveza izviđača Hrvatske, Lidija Burić iz Volonterskog centra Zagreb, Vanja Škorić iz GONG-a te Gordana Forčić i Bojana Ćulum iz SMART-a Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙